Junkohallin korjaus etenee

10.2.2015

Duol Oy:n Leon Scaron (vas.) ja Borut Starescaroninic työn touhussa. Korjattavaa repeämää oli liki 300 metriä. Nyt työ on jo loppusuoralla.
Kuva Nina Susi
Duol Oy:n Leon Scaron (vas.) ja Borut Starescaroninic työn touhussa. Korjattavaa repeämää oli liki 300 metriä. Nyt työ on jo loppusuoralla. Kuva Nina Susi

Jo tällä viikolla hallia päästään koeponnistamaan. Harjoitusten ja pelien aikataulutus selviää myöhemmin.

 

Jouni Valikainen Kemi Pohjolan Sanomat

Kemin Junkohalli nousee harjakorkeuteen jopa ennakoitua nopeammin. Slovenialaiset korjausmiehet tekevät kärsivällisyyttä vaativaa työtä hallin korjauksen kanssa. Yhteensä noin 300 metrin repeämästä on saatu jo valtaosa saumattua uudelleen.

 

Kemin Junkohalli Oy:n puheenjohtaja Kimmo Arstio lupaa, että tällä viikolla ylipainehallia päässään koeponnistamaan.

 

– Nostamme hallin ylös jo keskiviikkona, mikäli tuuli on suotuisa. Yli neljä metriä sekunnissa puhaltava tuuli voi aiheuttaa vaurioita osittain paineistettuun halliin. Sitä ennen pitää poistaa lumi strategisista paikoista.

Kun halli on jälleen pystyssä, alkaa sisätilojen tarkistaminen.

– Ainakin lamppuja ja maaleja on mennyt romahduksessa rikki. Maalit saamme helposti hommattua halliin. Vielä ensi viikonvaihteeksi en uskalla luvata harjoitus- ja peliaikoja, sillä hallia pitää testata ja ottaa huomioon kaikki turvallisuustekijät.

 

Junkohalliin on tulossa myös ajanmukaistettu valvontalaitteisto.

– Asennamme kattoon lasertunnistimen, joka kertoo automaattisesti mahdollisesta katon painautumisesta. Näin emme ole enää pelkän silmävaraisen havainnon varassa. Tämän lisäksi pyrimme saamaan lämpötilan ja paineen mittauksien keskustelemaan keskenään.

 

Näillä keinoilla mahdolliseen syntymässä olevaan vahinkoon voidaan reagoida nopealla aikataululla.

– Hallin päälle ei saa kertyä lunta. Jos sitä kertyy, poistamisen pitää tapahtua samana päivänä.

Junkohallin korjauskustannuksista Arstio ei ole vielä keskustellut Duol Oy:n edustajien kanssa.

– Sitä asiaa murehdimme myöhemmässä vaiheessa. Nyt on tärkeintä saada halli pystyyn ja miettiä mahdollista maksajaa myöhemmin.

Hallin korjaamisesta kuuluu kiitos talkoolaisille. Maanantainakin heitä oli hallilla puolenkymmentä. Viikonloppuna harja- ja lapiomiehiä oli töissä parisenkymmentä. Töitä olisi riittänyt useammallekin talkoomiehelle ja -naiselle.